مقالات

خشک کردن میوه در منزل

نحوه تهیه میوه خشک در منزل,تهیه میوه خشک در خانه

میوه‌ی خشک شده منبع خوبی از مواد مغذی بوده و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. همچنین مقدار زیادی قند طبیعی دارد. می‌توانید میوه‌های متنوعی از جمله انگور، سیب، زردآلو، گلابی و… را برای خشک کردن انتخاب کنید. البته باید به این موضوع توجه کنید که همه‌ی میوه‌ها را نمی‌توان خشک کرد. میوه‌ های خشک اغلب حاوی دی اکسید گوگرد به عنوان نگهدارنده هستند. به همین دلیل باید به طرز تهیه خشک کردن میوه در منزل بپردازیم.
حساسیت به سولفیت می‌تواند برای مبتلایان به آسم مشکل ساز باشد، برای جلوگیری از سولفیت‌های موجود در میوه‌های خشک، یاد بگیرید که میوه‌های مورد علاقه خود را در آفتاب، اجاق یا دستگاه میوه خشک کن از بین ببرید. در این مقاله از تاوریس صنعت تصمیم داریم نحوه تهیه میوه خشک در منزل را به سه روش مختلف آموزش دهیم. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.

روش خشک کردن میوه در خانه

 

نکات مهمی که قبل از میوه خشک کردن باید رعایت کرد!

 برای حفظ عطر، طعم و ارزش غذایی میوه ها، باید نکات مهمی را قبل از شروع فرآیند خشک کردن رعایت کنید. در ادامه، به چند مورد اساسی اشاره خواهیم کرد که با رعایت آنها میتوانید میوههای خشک شده باکیفیت و خوشمزهای تهیه کنید.

1.شستشو:

اولین مرحله آماده‌سازی، شستشوی دقیق میوه‌هاست. شما باید میوه‌ها را کاملاً زیر آب سرد و جاری بشویید. با انگشتان خود به آرامی سطح میوه‌ها را مالش دهید تا تمام آلودگی‌ها از بین بروند. پس از شستشو، آب اضافی روی پوست میوه‌ها را با یک پارچه تمیز یا حوله کاغذی خشک کنید. این کار باعث می‌شود میوه‌ها برای مرحله بعدی خشک کردن آماده شوند.

2. برش:

پس از شستشو و خشک کردن سطح میوه ها باید آنها را برش دهید. میوه های بزرگ چون سیب، گلابی، پرتقال، آناناس، نارگیل، انبه و… باید برش داده شوند اما میوه های کوچکی چون انگور، کرنبری، آلبالو، بلوبری و… نیاز به برش ندارند و به صورت درسته یا با هسته یا بدون هسته خشک می شوند. پس از برش ورقه ای میوه ها دقت کنید که آنها را روی هم قرار ندهید و جدا جدا روی یک صفحه قرار دهید.

۳. جلوگیری از سیاه شدن میوه ها:

همواره دقت کنید اگر می خواهید سیب خشک یا موز خشک و امثال این میوه ها را تولید نمائید، حتما قبل از خشک نمودن آنها را در یک نوع آب مرکبات مثل آب نارنج آغشته کنید تا سیاه نشود و کیفیت کار شما پایین نیاید. برای خشک کردن میوه ها در مقابل آفتاب یا به روش صنعتی باید آنها را روی توری های فلزی قرار دهید و برای خشک کردن در مایکروفر و… نیز روی یک سینی مخصوص کافیست.

نکات قبل از خشک کردن میوه

چه میوه هایی را میتوان خشک کرد؟

  • زردآلو
  • خرما
  • آلو
  • انگور(کشمش)
  • سیب
  • گلابی ها
  • انجیر
  • هلو

انواع روش های تهیه میوه خشک در منزل

هنگامی که می‌دانید چگونه خودتان میوه خشک درست کنید، می‌توانید یک نوع خاص از میوه ها را هر چند وقت یکبار که می‌خواهید در منزل خشک کنید!

از بین بردن آب میوه یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری مواد غذایی است که هزاران سال پیش کشف شده است. در این جا به چند روش از نحوه‌ی خشک کردن میوه در خانه میپردازیم.

1. طرز تهیه میوه خشک در منزل با نور آفتاب

در این روش کافیست پس از انتخاب دقیق و درست میوه، ورقه های میوه یا میوه های کوچک را روی سینی یا توری فلزی به گونه ای که روی هم نباشند و کمی فاصله داشته باشند چیدید، از گرمای هوا استفاده کنید.

 با این حال، این روش فقط در آب و هواهایی کار می‌کند که دما به ۸۵ درجه فارنهایت (۳۰ سانتیگراد) یا بیشتر می‌رسد، بنابراین یک روش وابسته به مکان برای خشک کردن میوه است. این روش معمولا طعم ‌دهنده ‌ترین نتایج را از هر روش خشک کردنی ایجاد می‌کند، بنابراین اگر خورشید همان چیزی است که دارید، از آن استفاده کنید!

برای تسریع در سرعت خشک شدن می توانید یک ورقه آلومینیومی را زیر سینی یا توری میوه ها قرار داده تا نور خورشید را بیشتر منعکس کرده و روی میوه ها متمرکز کند. اگر می خواهید رطوبت به میوه ها بازنگردد شب ها که آفتاب نیست و گرمای هوا بسیار کمتر است آنها را به داخل خانه ببرید. خشک کردن در این روش بسیار طولانی است و مستمر باید آنها را چک کنید تا از پیشرفت روند خشک شدن مطمئن شوید.

خشک کردن میوه با نور آفتاب

2. روش تولید میوه خشک در فر

درست مانند خشک کردن آفتاب، ابتدا باید محصول خود را با شستن کامل میوه ها آغاز کنید.

پس از انتخاب میوه ها، شستشو و برش ورقه ای آنها، میوه های ورقه ای را روی سینی مخصوص فر بچینید. چینش میوه های ورقه ای باید به گونه ای باشد که روی هم نباشد و یک فاصله جزئی با هم داشته و به هم برخورد نکرده باشند.

  • ابتدا فر را روی کمترین درجه حرارت (بین 50 تا 60 درجه سانتیگراد یا 150 تا 200 درجه فارنهایت) تنظیم کنید. بعد از گرم شدن کامل فر، سینی حاوی میوه‌ها را داخل آن قرار دهید. به یاد داشته باشید که هدف ما خشک کردن میوه‌هاست نه پختن آنها، بنابراین حتماً دمای فر را دقیق کنترل کنید.
  • هرگز برای تسریع فرآیند خشک شدن، درجه حرارت را افزایش ندهید، زیرا این کار باعث سوختن میوه‌ها و غیرقابل مصرف شدن آنها می‌شود.
  • همچنین مراقب باشید که تمام آب موجود در میوه ها تبخیر نشود و محصول نهایی ترد ترد نباشد و در حدی که کمتر از 10 درصد آب درون آن باقی مانده و جویدنی باشد کافیست.

3. روش تهیه میوه خشک در منزل با استفاده از بخاری یا شوفاژ

یکی دیگر از روش های تهیه میوه خشک خانگی و در سطح محدود، استفاده از شوفاژ یا بخاری می باشد که باید حتما با فویل آلومینیومی پوشانده شود تا رعایت بهداشت صورت پذیرد و تماس مستقیم هم با ظرف نداشته باشند.

  • استفاده از پارچه نخی به جای هر ظرفی بهترین راه حل در این روش به شمار می رود زیرا به صورت یکنواخت میوه ها را خشک می نماید. بسته به نوع و حرارت بخاری یا شوفاژ باید دقت کنید در زمان مناسب (متوسط بین 10 تا 12 ساعت) باید پارچه را برداشته و میوه های خشک را از آن جداسازی نمائید.

نکته آخر هم اینکه به مرطوب بودن سطح میوه خشک های تولیدی در این روش اهمیت ندهید زیرا با سرد شدن و دوری از این وسایل گرمایشی، حالت مناسب خود را باز خواهند یافت.

روش های تهیه میوه خشک در منزل

روش خشک کردن با دستگاه خشک کن

خشک کردن سبزیجات، میوه‌ها، انواع توت‌ها، قارچ‌ها و گیاهان یک جایگزین موفق سازگار با محیط زیست است. در این حالت، محصولات تمام مواد با ارزش را حفظ می‌کنند، هیچ افزودنی و نگهدارنده‌ای وجود ندارد، میوه های خشک برای مدت طولانی نگهداری می‌شوند و بافت منحصر به فردی پیدا می‌کنند.

هوای گرم مورد استفاده در هنگام رطوبت زدایی در محفظه خشک کن گرما را به محصول منتقل می‌کند که منجر به تبخیر رطوبت و خروج بخار از سطح آن و سطح داخلی دستگاه می‌‌شود. خشک شدن از سطح شروع می شود. آب در حین تبخیر به بخار تبدیل می‌شود و به دلیل ساختار متخلخل آن، مایع را از لایه های داخلی محصول خارج می‌کند. سرعت تبخیر زمانی که آب فقط در عمیق ترین لایه‌ها باقی می‌ماند تا حدودی کاهش می‌یابد، زیرا کانال‌ های اصلی که از طریق آن بالا می‌رود از قبل خشک شده‌‌اند.

شایان ذکر است که خشک کردن یک فرآیند نسبتا طولانی است. اگر خشک شدن خیلی سریع انجام شود، سطح محصول بیش از حد خشک می‌شود، در حالی که در داخل، رطوبت آن هیچ جا تبخیر نشده است. در این حالت لازم است دمای اتاقک کاهش یابد. اگر برعکس، سطح محتویات محفظه خشک کن برای مدت طولانی مرطوب بماند، افزایش دما ضروری است.

در مرحله نهایی، فرآیند خشک شدن کندتر می‌شود زیرا مایع سطح قبلاً ناپدید شده است و برای تبخیر آب محدود داخلی به دمای بالاتری نیاز است. در این مرحله درجه داخل محفظه افزایش می‌یابد.

خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

فواید میوه های های کم آب

  • میوه های خشک فضای کمی را اشغال می‌کنند.
  • برای سفر ایده آل هستند زیرا وزن کمی دارند و معمولاً خراب نمی‌شود.
  • خوراکی های آماده و سریعی هستند.
  • به شما امکان می‌دهد در هر فصل خرید کنید و برای بعداً ذخیره کنید یا فصل باغ خود را حفظ کنید.

میوه خشک

چرا محصولات تاوریس صنعت؟

تمرکز این شرکت بر تحقیق و توسعه، تولید، فروش و پس از فروش دستگاه خشک کن مواد غذایی و محصولات دیگر است و راه حل های جامع خشک کردن را ارائه می‌دهد.

به عنوان یک شرکت انرژی سبز، هدف آن این است که ” فقط حرفه ای ترین خشک کن ” را تولید کند.

محصولات دارای گارانتی و پشتیبانی هستند. شرکت تاوریس صنعت محصولات را بر اساس نیاز مشتری طراحی می کند. شرکت تاوریس صنعت محصولات را به صورت عمده و تکی به دست شما می رساند همچنین صادرات این شرکت به کشورهایی مانند کانادا، بریتانیا، فرانسه، استرالیا، کره جنوبی، هند، سنگاپور و غیره می‌باشد.

علاوه بر این، ما آزمایشگاه های خود را داریم که می‌توانند ظرفیت و عملکرد ماشین ها را آزمایش کنند که کیفیت را برای مشتریان ما تضمین می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *